Campbell Forbes werd geboren op de Bahama’s. Op zijn veertiende verjaardag kreeg hij een gitaar van zijn vader. Hij wilde graag gitarist worden in de “High Scholl Band”. Maar die plaats was al bezet en zo werd hij uiteindelijk bassist/zanger.

Na zijn examen ging hij internationale betrekkingen studeren in Florida. Maar de liefde voor de basgitaar bleek te groot. Hij ging terug naar de Bahama’s en ging met veel energie basgitaar studeren. Vanaf zijn zestiende jaar was hij beroepsmuzikant in diverse Caribische topbands waaronder  “The beginning of the end”, de band waarmee ze de wereldhit “Fynky Nassau” hadden. (Meer dan drie miljoen cd’s).

De liefde dreef Campbell in 1985 naar Nederland en hij ging in Harlingen wonen. In Friesland had hij een aantal jaren veel succes met zijn band “Freez Carib”.

In 1999 vroeg Bauke van der Woude hem bas te spelen bij de opnames van “It slyt mar net”. (Campbell bleek bijna Bauke’s buurman te zijn).  Die samenwerken was een bovenslag. Hij werd vaste begeleider van Bauke. Ze hadden veel succes onder de naam  duo “Swart- Wyt” met zelfgeschreven Friese en Stadfriese liedjes. Later vormden ze acht jaar lang een succesvol viermans- combo met John Eskes († 20-6-2015)  en Hans Sambrink.

Vele optredens volgden en Campbell ging zelfs in het Fries zingen. Dit bleek voor hem de brug naar de Friezen en hij ging zich steeds meer Fries voelen. Nu zegt hij vaak: “Ik moet soms in de spiegel kijken om te weten dat ik zwart ben”. Je zou kunnen zeggen dat hij op deze manier toch nog zijn bijdrage levert aan de internationale betrekkingen.